fukttest bobil garasje

Ta vare på varmesystemet og bestill en Alde-service! 

Campingvogna eller bobilen er huset ditt på hjul når du er på ferie, og er du på ferie i Norden er det svært sannsynlig at man har behov for litt varme i hjemmet når temperaturene faller om kvelden. Derfor er mange av disse kjøretøyene utstyrt med et Alde varmesystem, som bruker vannbåren varme til å gi en lun og god temperatur i hele vogna eller bilen.  

Et «vannbårent» varmesystem 

Alde er et væskebårent varmesystem som bruker frostvæske som varmekilde. Rundt om i bobilen og vogna er det lagt konvektrør, dette er rør som er dekket med aluminiumsplater og radiatorer, som frostvæsken sirkulerer i med en temperatur på 80°C. Så lenge luften kan sirkulere fritt, vil det bety at varm luft effektivt kan distribueres rundt i rommet. Dette systemet kan også kobles opp mot varmtvannsberederen eller andre tilbehør man eventuelt har i bobilen eller campingvogna, slik at Alde-systemet ikke bare gir deilig, varm luft i rommet, men også kan gi ekstra varme til ferskvannet eller håndklevarmeren.  

Men kjølevæsken varer ikke evig!
Det er anbefalt å ta service på Alde-systemet hvert 3. eller 5. år, avhengig av hvilken kjølevæske som er i anlegget. Blå og grønn væske har intervall på 3 år, mens rød og gul væske har intervall på 5 år. Blir væsken stående i ro over lengre perioder blir den seig, noe som tetter rørene og fører til tap av væskens gode varmeegenskaper. Ved blanding av feil typer kjølevæske vil det skje en krystallisering, som også gir dårlig varmedistribusjon. Rød og gul kjølevæske kan blandes og blå og grønn væske kan blandes, grunnet likt intervall og like egenskaper, men de kan IKKE blandes med hverandre på tvers av intervall.

Systemet er også et åpent varmesystem, noe som resulterer i at det fort kan samle seg gamle partikler og urensligheter i rørene. Dette forhindrer best mulig gjennomstrømning, som også fører til dårligere varmedistribusjon.

Ta en Alde-service hos oss!
Så merker du at det varmer litt dårlig, så er det kanskje på tide å bestille en Alde-service hos oss i Fuktfritt AS, hvor vi har både utstyret og kompetansen for å gi deg en komplett service. Vi har en Alde-maskin som sørger for å trykke ut den gamle væsken og fylle på med ny væske gjennom en Alde-stasjon.

Det er viktig å følge intervallene for både campingvogner og bobiler, nettopp for å sikre at varmesystemet fungerer som det skal. Det kan være en del eldre campingvogner som går på varmesystemet Primus som også har behov for service, og fordi Alde og Primus er relativt like systemer, kan vi utføre service på dem også med vår Alde-maskin.

På en service hos oss blir anlegget luftet og vi utfører et komplett bytte av kjølevæske, slik at ny væske renner gjennom åpne og rene rør. God sirkulasjon gir god varme!

ADRESSE

Adresse: Torvbanen 1B, 1640 Råde

Kontakt oss

Om du ønsker å komme i kontakt for booking av time eller har andre spørsmål, send oss en melding.

SEND OSS EN MELDING

* påkrevd felt